Toode lisatud

Daniel från Stockholm - akustiktavlor

 När Daniel gör saker så gör han det stort. Han beslutade sig för att åtgärda de rejäla ekon han hade i vardagsrummet med ett stort motiv som vi tryckte över sex stycken Hertz, sida vid sida. Akustiktavlan blev således 120*360 cm. På var sin sida därom har han fyra stycken SuperChunk Corner med motiv från Plutonen och Lord Of The Rings.
Resultatet då? Här med Daniels egna ord:

Jag satt och gapade. Allt bummel och de stående tonerna var som bortblåsta. Basen var rapp och tajt hela vägen ned till subsonic frekvenserna. Diskanten var underbar, allt från klassiskt till hiphop till pop gjorde sig så grymt bra nu.

Filmmusik var mäktigt att lyssna på och jag gick igenom alla mina favoritlåtar och blev förvånad. Kan de låta så bra verkligen ?!?! Jag kunde inte förstå hur fyra hörnabsorbenter kunde göra en sådan enorm skillnad i basen. Det var som om man fått hem två nya subbar som spelade helt underbart. Jag drog på klart mer än jag brukar och kände hur soffa och allt pulserade av basen men något bummel fanns det inte kvar, bara rak, fin frekvensgång precis som min kurva för subbarna såg ut på TV:n.!
Jag kan tillägga att jag först provade med två paneler uppe, sedan fyra och det blev markant bättre när jag dämpade två hörn istället för bara ena. Skillnaden med ett hörn blev bra, men med två hörn dämpade blev det enormt bra absorbering, perfekt är ordet!

Daniels HiFi-system i övrigt består av:
Centerhögtalare: Canton Vento 856 Center
Högtalare fram: Canton Vento Reference 7 DC
Högtalare bak: Canton Vento Reference 9 DC
TV: LG 60PZ950W
Surroundförsteg: Marantz AV7005
Slutsteg: Onkyo PA-MC5500
Subbas: Velodyne DD-15 (2 st)